Ett svek mot folkomröstningen om euron!

 

SAFE menar att en svensk anslutning till EU:s nya finanspakt är ett svek mot folkomröstningen om EMU 2003. Då röstade svenska folket nej till euron och  till en centralstyrd ekonomisk politik. Syftet med pakten är just att genomföra en sådan.

 

I finanspakten får EU:s kommission och domstol stor makt över den ekonomiska politiken. I skuggan av krisen tar byråkrater, jurister och tjänstemän över uppgifter från de folkvalda församlingarna och därmed minskar inflytandet från väljarna. Demokratin urholkas alltmer inom EU:s länder.

 

Reinfeldts högerregering har nu gjort upp med socialdemokraterna över huvudet på svenska folket för att ansluta Sverige till finanspakten. SAFE menar att detta är ett steg mot att införa euron. Anslutningen till finanspakten sker dessutom i ett opinionsläge när över 80 % är emot att införa euron som valuta i Sverige.

 

Socialdemokraternas förre partiledare Håkan Juholt sa klart och tydligt nej till att Sverige skulle gå med i den nya europakten. Han menade att detta var att ansluta Sverige till euron bakvägen, och ett svek mot folkomröstningen 2003.  Heder åt honom för detta!

Men knappt hade Stefan Löfven hunnit bli ny partiledare för socialdemokraterna förrän man gav efter för Reinfeldt och nu går med på att Sverige ska ansluta sig till finanspakten.

 

Europakten kommer att binda de anslutna länderna till en ensidig ekonomisk nedskärningspolitik som riskerar att förstärka den ekonomiska nedgången och massarbetslösheten.

 

SAFE menar att EU:s finanspakt är till skada för folken i EU:s länder. Den kommer att leda till stora nedskärningar och försämringar av välfärden runt om i Europa.

 

SAFE menar också att det är ett stort svek mot svenska folket och folkomröstningen om EMU med en svensk anslutning till finanspakten!

 

Det blev tydligen väldigt, väldigt bråttom med att kuppa bort Håkan Juholt från den socialdemokratiska partiledarposten, så att Reinfeldt kunde få majoritet i riksdagen för EU:s nya finanspakt ...