Lägg inte ner Folktandvården i

Forserum och Malmbäck!

 

Det är trist att ta del av landstingets planer på att lägga ner folktandvårdens kliniker i Forserum och Malmbäck. Dessa båda kliniker har idag tandvård för ca 1400 skolbarn och många vuxna patienter.

 

Flyttar tandvården till Nässjö får den enskilde en mycket längre restid för varje tandläkarbesök. Föräldrar kan tvingas ta ledigt en stor del av sin arbetsdag för åka med sina barn till tandläkaren. Den som åker kollektivt måste byta till buss som går till folktandvården vid lasarettet i Nässjö. Detta kan bli besvärligt för bl.a. pensionärer. Den enskilde får i stort sett betala hela den ökade resekostnaden själv.

 

Det är tveksamt om landstinget tjänar något på att lägga ner klinikerna. Folktandvården i Nässjö är idag trångbodd och man behöver bygga ut. Tre-fyra nya behandlingsrum måste byggas till om man skall flytta över Malmbäcks och Forserums tandvård till folktandvården i Nässjö.

 

Det är viktigt att landstinget värnar om en god service även i länets mindre orter. En bra samhällsservice måste till för dessa orters möjlighet att leva och utvecklas. SAFE uppmanar landstingspolitikerna att behålla folktandvården i Malmbäck och Forserum!

 

 

 

 

 


Pelle Månsson, SAFE