Svenska folket har mycket tydligt sagt nej till EMU. EMU-projektet stöddes av en majoritet av riksdags- och regeringsledamöter, de flesta fackföreningsledningar och näringslivstoppar. EMU lanserades som Sveriges framtidshopp och en absolut nödvändighet. Till all lycka genomskådade svenska folket deras egennyttiga propaganda.

 

Frågan är vad dessa toppar nu tar sig till i sin ilska över att folket ”röstade fel”.

 

Vi kan nämligen vara säkra på att EMU-anhängarnas aktivitet inte avstannar i och med att folkomröstningen är över. Vi kommer att få höra att varje problem som Sverige framledes drabbas av beror på att det svenska folket var så dumma att de sade nej till det lyckobringande EMU-riket. De kommer således att hävda att svenska folket har sig självt att skylla.

 

EMU är ett mycket prestigeladdat projekt för samhällets toppar. Vi kan därför inte vara säkra på att de kommer att hantera resultatet av folkomröstningen på ett demokratiskt korrekt sätt. EMU kommer trots allt fortfarande att vara en del i överhetens politiska agenda för att tämja och skrämma folket till lydnad.

 

Det gäller alltså att inte lita på de hot och skräckbilder som EMU-anhängarna i riksdag och regering, i fackföreningar och näringliv även i framtiden kommer att måla upp. Det gäller att slå tillbaka all felaktig propaganda om att nedskärningar och försämringar beror på att folket röstade nej till EMU.

 

 

                                                                                       Uno Kenstam, Nässjö

 

 

 

Västanbog 1B

571 33  NÄSSJÖ

0380/51 14 42