Samma gamla höger!!!

 

Det gick inte många dagar av moderstyrd regering innan den gamla högern uppdagades bakom den glättade fasaden betitlad ”de nya moderaterna”.

 

Så särskilt nytt var det alltså inte när allt omkring – utan samma arroganta överklassmänniskor som alltid har styrt och dominerat moderaterna – de rikas eget parti Sverige.

 

Expressen hade ett avslöjande reportage om 8-dagarsminstern Maria Borelius privatliv. I lyxvillan bodde en hushållshjälp från Filipperna i källaren. 2 500:- i månaden var hennes lön – betald svart naturligtvis. Barnflickan hos familjen fick ta sig tidigt om morgnarna från sin lägenhet på Kungsholmen till familjen Borelius hem för att komma i tid till att klä på barnen och ge dem frukost – medan barnens föräldrar mornade sig och gjorde sig klara att åka till jobbet. Barnflickan hade naturligtvis också sin lön i svarta pengar – Maria Borelius hade ”inte haft råd” med annat! Detta trots att familjen hade miljoninkomster!

 

Till råga på allt hade man lyxvilla i Falsterbo och lyxvåning i Cannes på Franska Rivieran. Allt ägt av två bolag registrerade på skatteparadisön Jersey. Affärsidén bakom dessa bolag var förstås att paret Borelius inte skulle behöva betala fastighets- och förmögenhetsskatt!

 

Cecilia Stegö Chilokulturminster i 10-dagar - hade också haft svart betald städhjälp hemma. Dessutom hade hon inte betalt TV-licens under hela 16 år! Och hon skulle nu som kulturminister bli ansvarig för radio och TV i Sverige! Stegö var tidigare chef för den nyliberala propagandacentralen Timbro – och hon levde naturligtvis om hon lärde!

 

En annan nyliberal moderat som heller inte betalt TV-licens av politiska skäl är Tobias Billström. Finansministern Anders har anlitat svart arbetskraft. Liknande fusk har gjorts av flera moderater som är nu befolkar regeringskansli, riksdag m.m.

 

Detta visar väl om något vilken människo- och samhällssyn som är den gängse hos dagens moderater! Pratet om ”de nya moderaterna” och ”det nya arbetarpartiet” var inget annat än bara prat. Ett simpelt propagandatrick avsett att lura socialdemokratiska väljare att rösta på det gamla högerpartiet. Tyvärr lyckades det…

 

Det är beklämmande att Reinfelt & co inte granskades rejält och kritiskt av media innan valet. Nu kan högern hinna rasera mycket av välfärdssamhället innan det blir riksdagsval nästa gång! Minns vad som hände mellan 1991-94 när Carl Bildt var statsminister! Samma Bildt som nu blivit utrikesminister i 2006 års högerregering!

 

De rika får kraftigt sänkt inkomst- och förmögenhetsskatt medan arbetslösa och sjuka får det sämre i högerns Sverige. Det är inga ”nya moderater” som nu styr vårt land – det är samma gamla rikemanshöger som alltid har hatat det svenska välfärdssamhället!

 

 

Thomas Erixzon

SAFE-medlem, Nässjö.