Angående Föreningsbyråns framtid

Interpellation till

kultur- och fritidsnämndens ordförande Ann-Cathrin Gunnar (c),

2006-03-24                                                                                                      

Nässjö Fritidsråd är en sammanslutning av föreningarna i Nässjö kommun. Fritidsrådet är huvudman för Föreningsbyrån.

Föreningsbyrån har till uppgift att serva föreningslivet med trycksaker och manusframställning genom eget tryckeri, samt hyra ut diverse AV-utrustning såsom ljudanläggningar, overheadprojektorer, filmprojektorer med mera. Verksamheten skall bedrivas till självkostnadspris vilket borgar för låga priser till föreningsverksamheten.

Föreningsbyrån i Nässjö har utvecklats till ett proffsigt föreningstryckeri med moderna storkopiatorer för svart/vitt och 4-färgstryck, vidare datorframställning av manus och layout. Föreningsbyrån trycker allt från enkla flygblad till klubbtidningar. Idag använder 140 föreningar Föreningsbyråns trycktjänster.

Genom en artikel i SmålandsTidningen den 8 mars når mig det sorgliga budet att Föreningsbyråns framtid är hotad. Jag menar att en avveckling av Föreningsbyrån vore ett stort slag mot många föreningar i vår kommun. Här måste, som jag ser det, kultur och fritid och kommunledningen gripa in med kraft.

Min fråga till dig är:
Hur tänker du, som kultur- och fritidsnämndens ordförande agera för att Föreningsbyrån ska kunna leva vidare i Nässjö till gagn och nytta för många av kommunens föreningar?

Bernt Hultberg (safe)