Uttalande av SAFE

 

Stoppa landstingets privatisering av vårdcentraler!

 

De fyra borgerliga partierna i landstingsstyrelsen lägger nu ut fyra vårdcentraler i länet till privata utförare och öppnar för upphandling av sjukhusets verksamheter.

 

Idag finns det fyra vårdcentraler som man vill lägga ut på entreprenad; Forserum, Gislaved, Norrahammar och Landsbro. I förra veckan tog man beslutet. Fortsättning på detta följer med all säkerhet.

 

Politiken från den borgerliga sidan är att mottagningar och avdelningar inom länets sjukvård kan privatiseras. Vårdcentralerna skall drivas i privat regi och skattebetalarna skall betala. Hur långt man är beredd att gå vet ingen.

 

Kanske kommer man på sikt att sälja ut hela sjukhus. Det blir skattebetalarna som då får betala både för driften och för kommande vinster till de privata ägarna. Det blir en dyr affär för folket då man gör en privatisering för att vissa ska kunna tjäna pengar på de sjuka.

 

SAFE menar att det är vårdbehovet istället för privat vinstmaximering som ska styra landstingets verksamhet vad gäller sjukhus och vårdcentraler!

 

 

Nässjö den 11 mars 2007.

 

 

 

SAFE