Nässjö är en trevlig stad!

 

Svar till ”Åk inte till Nässjö på sommaren” (SmT 4 augusti)

 

I veckan som gick hade vi ett litet ”vuxenläger” på Viebäck. Vi hade en rad olika programpunkter, de flesta innebar att vi bilade bort från Nässjö.

På torsdagen hade vi öppet för egna initiativ, till exempel resor till glasriket eller Astrid Lindgrens värld.

 

Flera biltrötta åkte in till tätorten. Jag har som gammal nollåtta kanske haft en negativ hållning till Nässjö, men den dagen blev mycket trevlig. Den lilla stadens charm kom fram längs Esplanaden, med en vandring runt Ingsbergssjön i Stadsparkens natur, kultur i Konsthallen (som inte är självklar i en stad av Nässjös storlek), typiskt torgliv, där t o m Gaphalsen utgjorde ett exotiskt men positivt inslag, samt ett konditoribesök på Thimons med de kreativa bakverken man där har att välja på (utan att för den skulle dissa Elsies, Princess och övriga kondis).

 

Alla utsocknes var nöjda och lite imponerade.

 

Så visst finns det pärlor i Nässjö kommun. Det gäller för kommunen att hålla fram dem. Alla ”gnälliga” insändare om Nässjö är nog en reaktion mot att all verksamhet styrs av en snål budget.

 

En annan inställning behövs kring papperskorgar vid bänkarna, gärna tavlor med fågelnamn i Stadsparken, renare i och kring Ingsbergssjön, en vettig lösning av busshållplatsen vid Stora torget, fler parkeringsplatser nära Coop, rejäl satsning på vandrarhem, hålla fram den vackra kyrkan i Norra Sandsjö, satsning på Höglandsleden, o s v, listan kan förlängas mycket med vad som skulle kunna göras i andra delar av kommunen.

 

Wille Brüggemann, Nässjö, SAFE-medlem