Regeringen är ansvarig för massarbetslösheten

 

Svar till sign. ”Borgerlig”, SmT 18/7

 

Sign. ”Borgerlig” har helt missat poängen i min insändare om arbetslösheten. När det finns ca 400 tusen arbetslösa och bara ca 50 tusen lediga jobb i Sverige, så får bara två av åtta jobb hur mycket man än anstränger sig personligen, utbildar sig, ”coachas”, får försämrad a-kassa, tvingas flytta land och rike kring, etc., etc.

 

Ansvaret för att det finns 350 tusen jobb för lite i här i landet ligger inte på de enskilda personer som är arbetslösa; det ligger hos regeringen! Trots mycket prat om ”jobbskatteavdrag”, ”jobbpolitik” och ”arbetslinjen” så har vi efter snart sex års borgerligt styre fortfarande massarbetslöshet här i landet! Detta oavsett vad moderata partisekretare sen tycker!

 

De flesta arbetslösa anstränger sig hårt för att få ett nytt arbete. Jag har som facklig ordförande flera gånger gått igenom pärmar med bortåt 100 sökande till varje ledigt jobb. De sökande kommer från hela landet och är i olika åldrar. Tyvärr blev det bara en enda som till slut fick det eftertraktade jobbet, de övriga 99 blev utan. Så är verkligheten i massarbetslöshetens Sverige!

 

Thomas Erixzon

SAFE-medlem, Nässjö.