Jag skäms ibland för att vara "en vanlig" svenskfödd Nässjöbo när jag både verbalt och skriftligt ofta får höra och läsa flyktingsfientliga uttalanden från personer jag tyvärr och naivt trodde hade en aning mer humanitet, solidaritet med medmänniskor i de länder där de fått fly från förföljelser, krig, mördade familjemedlemmar och andra skräckupplevelser !!

 

Nu sitter väldigt många asylsökande psykiskt krigsskadade barn och vuxna för att invänta om de får stanna eller skickas tillbaka till "helvetet" i sina länder.

 

Jag bor i invandrarrika stadsdelen Runneryd i Nässjö där jag lärt känna väldigt många medmänniskor från flera länder. Vi upplever vänskap, förståelse och frihet tillsammans !! (Hudfärg, religion o kultur saknar betydelse.)

 

John Lennon skrev o sjöng för längesen den underbara låten "Give Peace a Chance." Kanske något att lyssna på för dem som har en annan åsikt än jag ??

 

En idrottsförening i Nässjö har sedan några år tillbaka bedrivit ett mycket framgångsrikt integrationsarbete där våra unga, svenskar och invandrare, på ett tidigt stadium lärt sig att umgås på ett naturligt sätt oavsett hudfärg! Dessa erfarenheter har redan, sakta men säkert, bidragit till en trevlig uppväxt och framtid !!

 

Det är val om drygt ett år och jag vill tro att de främlingsfientliga partierna "kraftigt går tillbaka."

 

Signatur: kjell, safemedlem och vänsterpartist nässjö.