Det är dags att beskatta fallskärmsgänget!

 

Orsaken till att många av landets kommuner har stora ekonomiska problem är att framför allt att statsbidragen till kommunerna är för låga och otillräckliga. De har inte stigit i takt med att kommunernas kostnader har ökat.

 

Hade högerregeringen gett kommunerna i landet nödvändiga resurser istället för att sänka skatten med ca 100 miljarder de senaste åren hade kommunerna haft en helt annan ekonomisk situation nu. Då hade vi haft en betydligt bättre skola och förskola, mer personal till äldre- och handikappomsorg, bättre gatunderhåll och snöröjning, kulturverksamhet och miljötillsyn.

 

Det är inte så att Sverige idag är ett fattigt land. Tvärtom är vi rikare än någonsin. Sverige BNP är högre nu än den var för 10-20 år sedan. Men landets resurser har blivit alltmer orättvist fördelade. De rika i landet betalar inte längre efter sin bärkraft och förmåga. Detta trots att löner, arvoden, bonusar och fallskärmar har stigit till rena fantasibelopp.

 

Det finns ett antal svenskar som idag badar i pengar och lyx - medan andra drabbas av nedskärningar, försämringar och sliter hårt för låga löner. Det finns pengar som kan användas till bättre saker än Armanikostymer, privatjet, champagne och årgångsviner, Porsche och lyxbåtar och lyxvillor!

 

Det är hög tid att beskatta fallskärmsgänget!

 

 

Thomas Erixzon, SAFE-medlem, Nässjö