En feg och räddhågsen socialdemokrati

 

Vi har idag en feg och räddhågsen socialdemokrati som i stort har accepterat högerregeringens politik. Man accepterar i efterhand de s.k. jobbskatteavdragen. Man vill t.o.m. behålla det femte jobbskatteavdraget, fastän man nyligen röstade nej till detta i riksdagen!

 

De enorma skattesänkningarna som högerregeringen har gjort kommer då att bestå. Detta innebär att skola, vård och omsorg kommer att få otillräckliga resurser även om socialdemokraterna vinner valet 2014. Så får vi inte rättvisa och jämlikhet här i landet!

 

Löfvens mål att ha den lägsta arbetslösheten inom EU är heller inte mycket att komma med, man hamnar ändå på nästan 5 % arbetslöshet – bortåt 250 tusen kommer fortfarande att vara arbetslösa. Detta är inte full sysselsättning!

 

Talet om ”en affärsplan” för Sverige och oviljan att sätta stopp för vinster inom välfärdsföretagen visar tyvärr alltför tydligt att det är högern inom S som idag har ett fast grepp om partiet.

 

En S-höger som efter senaste tidens utspel tydligen har en het längtan att regera tillsammans med major Jan Björklunds Folkparti och Annie Lööfs nyliberala Centerparti.

 

Vi behöver inte bara byta regering – vi behöver också byta politik!

 

 

Thomas Erixzon

SAFE-medlem, Nässjö