Hej!

 

Här kommer svar på en fråga om en nödlösning för förskolebarnen i Malmbäck.

 

Med vänlig hälsning

Anders Hansen, SAFE

 

Hej Karin.

På barn- och utbildningsnämndens förskole- och grundskoleutskott (ett beredande utskott som inte fattar beslut) den 4/6 2014 informerade förvaltningsledningen om att en grupp 5- åringar ska ha sina förskoleplatser i Malmbäcks skolas lokaler till hösten 2014. Den politiska majoriteten

(V,S,C,Fp) och Moderaterna står bakom denna "nödlösning". Hur många 5- åringar som berörs fanns inga uppgifter om, inte heller om någon anpassning av aktuella skollokaler ska göras och det framgick inte om lösningen är tidsbegränsad.

 

På barn- och utbildningsnämnden den 18/6 behandlades nämndens förslag till investeringsbudget ör perioden 2015-2019. För denna period fanns ingen utbyggnad av förskolan i Malmbäck. Det fanns inte heller några uppgifter om hur många platser som saknas till hösten 2014.

 

På senaste föräldrarådet i Malmbäck i slutet av maj 2014 beskrev personal och föräldrar att det under en lång tid varit en stor överbeläggningen på befintliga förskolor och att behovet av ytterligare 6 platser till hösten hade varit känt sedan i början av 2014.

 

SAFE är kritiska till att en utbyggnad inte har planerats under denna tid. Den aktuella nödlösningen missgynnar både förskole- och grundskolebarnen.

 

Med vänlig hälsning

Anders Hansen, SAFE