Hej.

Här kommer svar på fråga om

skolmaten.

 

Med vänlig hälsning

Anders Hansen, SAFE

 

Hej!

 

Enligt informationen som lämnats i de föräldraråd där jag representerar barn- och utbildningsnämnden har Bregott och mellanmjölk bytts ut till Lätta och lättmjölk.

 

Jag anser att Bregott och mellanmjölk är hälsosammare för barnen och uppfyller betydligt bättre de mål som finns i kommunens miljöpolicy. Av naturliga skäl protesterar många föräldrar. En del föräldraråd ifrågasätter varför man inte får möjlighet till inflytande innan Bregott och mellanmjölk byts ut. Det är ju en del av syftet med föräldraråden.

 

Varken barn- och utbildningsnämnden (som köper maten) eller tekniska servicenämnden (som levererar maten till skolor/förskolor) har fattat ett politiskt beslut om att byta ut Bregott och mellanmjölk till Lätta och lättmjölk. Enligt den information som lämnats är det kost- och städenheten under tekniska servicenämnden, det vill säga på tjänstemannanivå, som man har beslutat att införa Lätta och lättmjölk och att orsaken skulle vara riktlinjer/rekommendationer om fetthalten från Livsmedelsverket.


Som politiker i barn- och utbildningsnämnden kommer jag att agera för att Bregott och mellanmjölk ska återinföras på skolor/förskolor.

 

Vid lunchservering lägger eleverna själva upp sin mat och de ska kunna äta sig mätta. Om den dagens rätt i undantagsfall tar slut innan alla elever ätit färdigt, ska kompletterande rätt finnas. Jag föreslår att du tar upp din fråga om problemen vid lunchserveringen på Hultetskolan med någon av representanterna i föräldrarådet. Information om vilka som är representanter finns på Hultetskolan.

 

Med vänlig hälsning

Anders Hansen, SAFE