SD dubbelmoral vill dölja en ulv i fårakläder

 

SD försöker förfalska historien. För över 100 år sedan förkastade de nuvarande socialdemokraterna våldsvägen att förändra samhället och slog i stället in på den parlamentariska demokratins väg. Därför är SD ganska mycket efter sin tid när de kallar alla till vänster om dem (och det är ju de flesta) för ”stalinister”, uppkallad efter en av de värsta massmördarna i historien.

 

Detta är en del i valtaktiken. SD som högerytter i svensk politik och vågmästare brukar ju i 9 fall av tio rösta med Alliansen och vill att så ska förbli efter höstens val. Om S skulle leda landet, blir det en viss förflyttning in mot den politiska mitten, och där vill blir SD marginaliserat. Därför kämpar man för ett oförändrat läge genom att svärta ner sina motståndare.

 

Dessutom slipper man då svara för sin egen framtoning. Till exempel kör man med två budskap: Dels vill SD framstå som att man har nolltolerans mot rasism. Dels har man i partiledningen alltjämt kvar järnrörs-Kent (Ekerot), som begagnar sig av en juridisk lucka vad gäller att ha en ansvarig utgivare på Internet.

 

På den av Kent Ekerot bekostade sidan Avpixlat har man ingen förhandsgranskning och kan därmed ha vidöppet för vilka vidrigheter som helst (t ex ”vi skulle behöva 100 sådana som Breivik i Sverige”, kvinnoförakt, m m), skrivna under pseudonym. Sedan citerar man glatt samma sida på Twitter och andra media. Genom att Kent Ekerot fortfarande sitter i SD:s ledning, stöds hans agerande och hans internetsida. Genom att sparka ut enstaka partimedlemmar i nolltoleransens namn, och samtidigt i handling acceptera Avpixlats verksamhet har SD en dubbelmoral som slår svenskt rekord i att vara politiskt korrekt (PK)! 

 

I stället för att förfalska historien, borde SD förklara sin politik, som sliter isär Sverige med sitt spridande av hat och skrämselpropaganda.

 

 

Wille Brüggemann

SAFE-medlem