Inte mycket till opposition

 

På omslaget till SD:s budgetförslag för Nässjö kommun står det "Enda riktiga oppositionspartiet i Nässjö". Den oppositionen blev det inte mycket av i budgetdebatten i fullmäktige den 27 november.

 

SD:s gruppledare Gunnar Gadderyd hade då möjlighet att direkt efter inledande Anci Magnusson hålla ett tio minuter långt anförande och utförligt presentera SD:s budgetförslag. Han hade på så sätt kunnat sätta dagordningen för en del av den efterföljande debatten.

 

Men Gadderyd var helt oförberedd och avstod helt och hållet från att gå upp i talarstolen vid detta tillfälle. Inte heller hade SD - till skillnad från de andra oppositionspartierna - några frågor som de tog omröstning på. Detta trots att det fanns en hel del förslag i själva budgeten.

 

Oppositionen i budgetdebatten kom desto mer från SAFE, MD och KD. Där var debatter om bl.a. Brinellgymnsasiet, Centralskolan, Pilaboparken, sim- och sporthallen, äldreboenden i kommunen, lärartätheten i skolorna, miljöfrågor av olika slag.

 

Undertecknad debatterade bl.a. om de höga taxorna inom omsorgen, trångboddheten på Brinellgymnasiet, återupptagen bokbussverksamhet och behovet av ökad miljötillsyn.

 

De 10 SD-ledamöter som var på plats visade inte mycket till opposition under denna budgetdebatt. Däremot hade SAFE, MP och KD som sagt flera förslag som gick till omröstning. Vilka partier som står för den "riktiga oppositionen i Nässjö" kan vara bra för väljarna att känna till inför nästa val.

 

Thomas Erixzon

SAFE-medlem, Nässjö