Unos svar då till (V) ang. EU

Svar till Johansson och Gustavsson (V) i SmD 28 febr 2018.

 

Jag måste erkänna att jag är litet förundrad över att Vänsterpartiet enligt skribenterna inte avgjort frågan om Sverige ska vara med i EU eller ej. Att därmed hänvisa till hur debatten går för att avgöra vad Vänsterpartiet tycker är logiskt, när man enligt utsago inte har en egen ståndpunkt. Jag trodde Vänsterpartiet i sitt program var för ett utträde?

 

Att flertalet partier inte vill diskutera EU på djupet är ju sant och att folket därmed inte har möjlighet att informera sig tillräckligt. Undantaget är väl Liberalerna som mycket tydligt för fram att de vill gå med i allt som är överstatligt och som river ner nationalstaten.

 

Det hela är tragiskt, för faktum är att Vänsterpartiet är det enda realistiska parlamentariska hoppet i dagsläget för mig som EU-motståndare med en social, humanistisk och demokratisk grundsyn. Därför tillmäter jag Vänsterpartiet stor betydelse; detta oavsett vad jag tycker politiskt i andra frågor.

 

Detta måste Jonas Sjöstedt förstå. Annars väljer han och Vänsterpartiet att släppa fältet fritt för den högerextrema falangen i svensk politik (vilket Socialdemokraterna och Miljöpartiet redan gjort) som också är EU-motståndare med helt andra förtecken.

 

Uno Kenstam,

medlem i Folkrörelsen Nej till EU, Nässjö