VI VILL ÅKA BUSS

"Resandet ska bli smidigare. Regionen vill satsa 57 miljoner för att öka resandet med buss och tåg".

Så lyder rubriken i Sm.D. fredagen den 22 mars 2018. Höll vi inte på att sätta morgonkaffet i halsen, vi resenärer med Busslinje 321 mellan Eksjö till Nässjö över Anneberg och Solberga, när vi läste detta! Många miljoner kronor ska satsas på ett smidigare resande. Man vill ha fler resenärer.

Tjohej! Lyssna på oss på 321! VI VILL ÅKA BUSS även på lördagar och söndagar.

Nu verkar det finnas pengar. Vårt hopp stiger. Vi är många som åkte 321:ans helgturer innan de lades ned i augusti 2017.

Vi vill fortfarande göra det, alla vi som bor längs linje 321. Eksjöbor, Annebergare, Solbergabor och Nässjöbor m.fl. Eksjöbor som bor på norr,  har funnit att det är mycket smidigare att ta buss 321 till Nässjö än att gå genom hela stan för att komma till 301:ans hållplatser.

Ta fram statistiken, Planerare! Kolla påstiganden i Eksjö och i Nässjö på helgerna. Inte bara i Anneberg och Solberga, som ni gjort tidigare. Titta noga, särskilt på kvällsturerna innan helgnedläggningen i augusti 2017.

Vi som verkligen behöver en buss på helgerna, låt oss få den tillbaka! Det behöver inte kosta så mycket av den stora kassan ni nu verkar ha att ösa ur. Alla vi som av olika anledningar förlitar oss på ett miljövänligt åkande med era bussar till centralorterna Eksjö och Nässjö ska väl inte bestraffas? Vi är ju de, som är de mest klimatvänliga resenärerna och borde istället uppmuntras.

Och förresten, varför är inte Regionens (Länstrafikens) mål 100 procent nöjda resenärer?

Varför  bara 73 procent för 2018 och 80 procent 2025? Om ni ger oss åter klimatgod helgtrafik med Buss 321, bidrager vi till att ni kan närma er ert mål med 80 procent nöjda resenärer redan innan 2025.

Ge oss Helgtrafiken med Busslinje 321 tillbaka nu!


Maj Widäng,
SAFE-medlem och Annebergsbo