En kommentar ang. Forsbackas tillagningskök

 

En kommentar till Anton Axelssons insändare den 29/12 ang. Forsbacka.
Anton Axelsson (KD) har skrivit en bra och upprörd insändare ang. den plötsliga och snabba stängningen av tillagningsköket på Forsbacka i Forserum. Det är förståeligt att han är upprörd över att ingen dialog eller information fördes med de berörda matgästerna i Forserum innan nedläggningsbeslutet. T.o.m. ordföranden Torbjörn Svensson (S) fick ju medge att stängningen inte är ett ”skolboksexempel” på ett förankrat kommunalt beslut.

Nu är det dock så att ingen av Anton Axelssons båda kristdemokratiska partikamrater i tekniska servicenämnden - Helmut Zechel och Birger Ackeby - hade något som helst att invända mot stängningen av Forsbackas tillagningskök.  Zechel, som är ledamot, röstade för nedläggningen. Ackeby är ersättare och saknar därför rösträtt.

Hur det går i fortsättningen hänger en hel del på KD, som numera är en del av det kommunala styret tillsammans med S och C. Helmut Zechel kommer att bli förste vice ordförande i tekniska servicenämnden och får rimligtvis mer att säga till om där. Sen återstår det att se hur mycket Anton Axelsson och andra KD-politiker från Forserum kan påverka besluten framöver.

Fotnot: Undertecknad var ersättare för SAFE i tekniska servicenämnden fram till årsskiftet och var med på sammanträdet i december. SAFE är emot stängningen av tillagningsköket i Forsbacka.

 

Thomas Erixzon
SAFE-medlem, Nässjö