SAFE:s nostalgihörna - bilder från förr!

Han har just fyllt 70, men ser ut som 50, skrev SmT om Pelle Månsson nyligen. Här går att bedöma detta själv, ovan syns en bild från Pelles 50-årskalas i Kulturhuset 1986. Till vänster står det blivande kommunalrådet Uno Kenstam, men kommunalrådsposten låg då 20 år in i framtiden.
Här visas en större bild!

Här är ännu en bild från Pelles 50-årsfest i Nässjö Kulturhus. Georg Håårds jazzgrupp (där Pelle var trummis) höll då sin sista konsert med Pelle som medlem i bandet.
Här visas en större bild!

En betydligt yngre Bernt Hultberg - ännu inte fyllda 50 - på en anti-kärnktaftsdemonstration i Köpenhamn under hösten 1986. Till höger om Bernt står Anders Hansen. Tjernobyl-katastrofen inträffade i april detta år, vilket medförde att kärnktraftsmotståndet tog fart igen. Särskilt stora var demonstrationerna i Köpenhamn, som ju då hade de två Barsebäcksverken mitt över sundet. Kärnkraftsverken i Barsebäck är numera nedlagda.
Här visas en större bild!

Från 1986 är denna bild. Jenny Broman var lucia i Nässjö Fredsförenings luciatåg detta år. Jenny är numera med i (v) i Göteborg, medan mamma Marianne sitter i fullmäktige för SAFE i Nässjö.
Här visas en större bild!

Fler bilder kommer framöver!