Regionparlament, matlador, rehab, övergångställen och lite till...

* SAFE har tillsammans med (m) samlat in drygt 1 700 namn för att få en kommunal folkomröstning ang. ett regionparlament i länet. Erfarenheterna från regionstyret i bl.a. V. Götaland och Skåne förskräcker. Regionparlamenten är ett led i landets EU-anpassning och verkar mer vara en angelägenhet för inblandade politiker och byråkrater än för allmänheten.

* Den tyska lågpriskedjan Lidl & Schwartz vill bygga ett varuhus på klassisk bandymark i Nässjö - nämligen gamla Idrottsplatsen.

SAFE säger nej till en "matlada" på gamla IP - det riskerar att än mer utarma handeln i Nässjös centrum! Där finns redan tillräckligt med tomma affärslokaler!

* Många har protesterat mot att övergångsstället vid Anneforsvägen/Bangårdsgatan togs bort i höstas. Sedan Bernt Hultberg frågat i fullmäktige kom det besked. Det blir ett nytt övergångsställe - nej gångpassage! - under våren. Men varför tog man då bort det gamla övergångsstället för ett halvår sen...?

* Nya Nässjö kommun är ett förslag till "demokratiprojekt". Bl.a. skall enkäter och diskussioner på kommunens internetsida göras. SAFE tycker att projektet verkar luddigt. Intresset från övriga partier har ju inte varit stort när vi tidigare har lagt förslag på förbättrad demokrati och insyn i kommunen ...

* Det planeras fler stängningar på Geriatriska Rehab-kliniken i Nässjö. Hur slår detta mot vården av de äldre i vår kommun? Bernt Hultberg har ställt en fråga till kommunalrådet Per Persson (c) om detta.

* SAFE:s motion om att stoppa kommunal utförsäljning av fastigheter där äldreomsorg bedrivs behandlades i fullmäktige i februari. Övriga partier röstade nej, även (s) och (v). Det är väl bara att vänta på att kommunen ska börja sälja ut de äldreboenden som man äger, t.ex. Forsbacka i Forserum....