Interpellation

Till kommunalrådet Per Persson

 

 

Planer kring flykting- och invandrarpolitik, etnisk mångfald och integration

 

I vår kommun finns flykting- och invandrarpolitiskt program från 1993, en handlingsplan för etnisk mångfald från 2001 som siktar på resultat 2011 och en nyligen beslutad lokal överenskommelse kring integration rörande utbildning, arbete etc.

 

Mina frågor till dig är:

 

-         Hur långt har vi kommit utifrån dessa olika dokument?

-         Vad är det viktigaste som återstår att göra?

-         Finns det anledning att göra en samlad genomgång till exempel inför fullmäktige vi något tillfälle under 2006?

 

 

 

 


Uno Kenstam

 

 

 

 

 

Interpellationssvar Per Persson (c), 2006-02-23 Det är riktigt som Uno Kenstam skriver att det finns ett flykting- och invandrarpolitiskt målprogram för Nässjö kommun från år 1993, en handlingsplan för etnisk mångfald från år 2001 samt en lokal överenskommelse om utveckling av introduktionen för flyktingar och andra invandrare från februari förra året.

Uno Kenstam har ställt följande frågor: • Hur lång har vi kommit utifrån dessa olika program? • Vad är det viktigaste som återstår att göra?

• Finns det en anledning att göra en samlad genomgång till exempel inför fullmäktige vid något tillfälle under 2006? Jag vill först nämna att flyktingsektionens chef så sent som vid kommunfullmäktiges sammanträde i september förra året gjorde en redovisning av flykting- och invandrarverksamheten i kommunfullmäktige.

Beträffande den lokala överenskommelsen från förra året skall årliga uppföljningar göras i form av skriftliga rapporter. Den första rapporten kommer från flyktingsektionen under våren.

Beträffande handlingsplanen för etnisk mångfald som antogs hösten 2001 har Nässjö kommun som arbetsgivare haft en blygsam ökning av antalet utrikes födda anställda. År 200 var 5 procent av de våra anställda utrikes födda och motsvarande senast statistiska siffra för november 2004 var 5,5 procent.

Under hösten 2006 kommer en ny inventering ske på kommunens olika förvaltningar kring måluppfyllelsen. Därefter kommer en ny mångfaldsplan att tas fram.

Den 5 och 6 april anordnas en utbildning för våra chefer på höglandet kring hur man förebygger diskriminering på arbetsplatsen. Utbildningen behandlar diskrimineringslagstiftningarna, rekrytering, trakasserier mm. I Nässjö kommun kommer det också att anordnas en arbetsmiljöutbildning för samtliga chefer och skyddsombud som behandlar dessa frågor.

De delar som berör etisk mångfald bland förtroendevalda har parlamentariska nämnden remitterat till de olika partigrupperna för behandling.

Beträffande flykting- och invandrarpolitiska programmet är de gemensamma övergripande målen fortfarande aktuella. Flyktingsektionen informerar personer att man förväntar sig att de skall vara färdiga med introduktionen inom 2 år. Förändring som skett är att förlängning av introduktionen kan ske med ytterligare 1 år om det behövs.

Undervisningen av vuxna har förändrats och flyktingsektionen har, förutom SFI, ett samarbete med studieförbund för att ge information om hur det är att leva och bo i Sverige.

Sammanfattningsvis kan man säga att flyktingmottagandet fram till mitten av 1990-talet mer präglades av ett omhändertagandeperspektiv. Detta har sedan förändrats till ett förhållningssätt till personer som kommer att de själva måste ansvara för sin introduktion. Ju mer aktiva de själva är desto bättre förutsättningar ger det till att leva ett liv utan beroende av bidrag. De skall själva forma insatser under introduktionstiden och flyktingsektionen har en stor tilltro till att de kan ta detta ansvar.

Detta förhållningssätt har uppmärksammats av Integrationsverket på så sätt att de varit här och studerat vårt introduktionsprogram och haft det med som ett bra exempel i olika sammanhang.

Det viktigaste som återstår att göra tycker jag är att fortsätta arbeta igenom de program vi har samt följa upp och utvärdera dessa.

Jag kan tänka mig att i samband med ärendet rörande Integrationsverkets förfrågan att ta emot ytterligare flyktingar som kommer upp till beslut den 8 mars i kommunstyrelsen föreslå att flyktingsektionen och kommunledningskontoret ger en mer detaljerad information rörande ovanstående dokument.