Fråga till Bo Zander vid Allmänhetens frågestund, Kommunfullmäktiges sammanträde 2013-01-31

 

 

Bo Zander säger sig i tidningsintervju sakna debatt i sakfrågan angående bl a Centralskolans framtida roll. Här listar vi några sakskäl:

 

1.     Centralskolan är en levande skola i en arkitektoniskt värdefull byggnad i stadskärnan. Den är ganska nyligen renoverad. Skolan ger hemkänsla och får beröm av elever, personal och skolinspektion. Eleverna ger dessutom liv åt stan. Stans högstadieskolor bör ligga i var sin del av stan.

 

2.     Brinellgymnasiet är redan fullt utnyttjat. B- och E-husen samt café, matsal och Brinellhall är redan välfyllda av gymnasieelever. Allt utrymme behövs för Brinells framtida utveckling.

 

3.     Brinell kan aldrig fungera som en sammanhållen högstadieskola. De tänkta områdena på Brinell ligger spridda som blindtarmar i Brinellkomplexet och kan aldrig ge en hemkänsla. Skolgård saknas.

 

4.     Remissvaren från bl a Central och Brinell vill ha kvar Central. Dessutom har över 3000 personer skrivit på en namninsamling med krav på en folkomröstning om Centralskolans bevarande. 

 

Vår fråga till dig Bo Zander är: Vilka av skälen ovan tycker du inte är sakskäl nog för att rädda Centralskolan?

 

Nässjö 2013-01-19

 

Ann-Marie Hellström                                  Lars Hellström

S Koltorpsg 36 A                                      S Koltorpsg 36 A

571 39 Nässjö                                            571 39 Nässjö

0380-511703                                              0380-511703