Det ”lilla" är väldigt "stort" för tiggaren!

 

Klyftan mellan fattiga och rika svenskar har ökat under de senaste 8-10 åren under den dåvarande regeringen. Antalet hemlösa och uteliggare har också blivit fler. Men i Sverige finns det ännu lite hopp om hjälp för flertalet människor som själva visar vilja att "komma tillbaka" Så är det inte i alla andra länder precis! 

 

Idag kan väl ingen undgått se tiggande, utarmade, fattiga romer som sitter vid affärerna och ber om hjälp! Finns beklagligt nog många svenskar som

påstår att tiggeriet är organiserat bland romerna och att det finns dem som "tjänar bra" på det!

 

Jag kan bara informera om att så inte är fallet i Nässjö och jag vet inte fakta om andra städer. Tror dock att skillnaden inte är så stor! Här har de tält i skogen att bo i och en bil att trängas i .

 

I det främlingsfientliga Nässjö kommun finns det ändå tack och lov många varmhjärtade medborgare som stannar till och ger tiggaren några kronor

eller köper lite bröd, pålägg och mjölk i affären.

 

Tiggarens glädje och tacksamhet är ett vackert minne att "ta med sig" i livet. Tänkvärt kanske? Är självklart fullt medveten om att enskilda insatser inte löser hela problemet! Men "det lilla" är väldigt "stort" för tiggaren!

 

Signatur:Kjell, Safe-medlem nässjö.