BEHÅLL BUSSENS HELGTURER ÖVER ANNEBERG OCH SOLBERGA

 

Söndagen den 20 augusti går sista helgturen för linje 321 mellan Nässjö och Eksjö över Solberga och Anneberg. Ingen upplysning på bussarna om att ny tidtabell finns på nätet. Ska vi gissa oss till när Länstrafiken byter tidtabell? Eller utgår man ifrån att resenärerna inte bryr sig eller är oberoende av bussarnas avgång?

 

Även på lördagar och söndagar behöver vi som inte har eget transportmedel åka buss till våra två närliggande städer och också ibland kunna ta oss till vår länshuvudstad Jönköping med tåg från Nässjö eller Eksjö.

 

Vi som är beroende av bussen för att komma till arbetet, sammankomster, till tåg som tar oss från Nässjö och vidare när vi är

lediga över helgen, ungdomar som kan vilja åka till stan och träffa sina kamrater och vi kanske till och med vill besöka kulturevenemang som ofta äger rum på helgerna. Kanske vill vi handla en dag som vi är lediga på mm, mm.

 

På helgerna förväntas vi sitta still i våra hem. Inga resor ut och inga besök utifrån av icke-bilägare.

 

Boende i västra delarna av Eksjö har också behov av att nå området Anneberg och Solberga och Nässjö liksom resanden till och från Garnisonens områden. Vad säger ni i Eksjö om det?

 

Helgtrafiken mellan Nässjö och Eksjö över Solberga och Anneberg

har funnits i decennier. Vi vill ha en riktig motivering för att man nu väljer

att ta bort denna trafik helt. Låt  oss åtminstone få behålla två eller tre turer per lördag och söndag.

 

Ja, så det kan bli! Och ingen information i förväg från Länstrafiken!

Är det dags att känna sig överkörd eller.....

 

Maj Widäng

Bussresenär från Anneberg