Motion

Till

Kommunfullmäktige, Nässjö kommun

 

Tillagning av måltider för äldreomsorgen i Forserum.

 

Tekniska servicenämnden beslutade den 13 december 2018 att tillagningen av måltider på Forsbackas tillagningskök ska upphöra från den 7 januari 2019. Beslutet fattades utan föregående samråd varken med socialnämnden eller med kommunala pensionärsrådet (KPR).

Enligt KPR:s reglemente gäller följande:

 

Antaget av kommunfullmäktige 1995-05-30, rev. 2001-01-25:
Arbetsuppgifter
2§ Kommunens företrädare ska informera rådet om planer och förändringar av samhällsinsatsernas utformning och organisation som berör pensionärerna. Kommunens företrädare ska inhämta synpunkter i så tidigt skede att rådets synpunkter och förslag kan påverka ärendets handläggning i beslutande instans.

 

Särskilt berörda av ovan nämnda beslut är personer som är beviljade matdistribution i Forserum med omnejd samt personer i Forserum som är beviljade måltidsabonnemang. Det innebär att maten till Forserums äldre som är beviljade måltidsabonnemang samt matdistribution transporteras dagligen från Parkgårdens tillagningskök till Forserum. 

Att transportera mat dagligen mellan Nässjö och Forserum är inte försvarbart dels med tanke på att det finns ett kommunalt tillagningskök i Forserum och dels ur klimatsynpunkt.

Kommunfullmäktige föreslås besluta:

 Att måltider för personer i Forserum med omnejd som är beviljade matdistribution samt måltider för personer i Forserum som är beviljade måltidsabonnemang skall tillagas i Forserum.


Nässjö den 18 mars 2019

Anders Hansen, SAFE